Breu història   (1942-43-44-45)

Atletisme de Lleida. Breu història   (1942-43-44-45)

Sempre és saludable que es parli de les persones i fets que han fet posible que els nostres millors atletes de Lleida destaquin per tot el món millorant, amb l’esforç i  resultats la imatge de les terres de ponent. El present resum està tret de les noticies de la postguerra del diari La Mañana de Lleida on són anomenats un rera un els millors resultats i atletes des de l’any 1942 al 45.

L’any 1942, concretament  el dia 23 de juliol surt publicat un encontre d’atletisme entre Lleida i Educación i Descanso de Terrassa on destaca l’actuació dels atletes: Montserrat, Florensa de Corbins, Baldomà de Rosselló,  Casas de Bell-lloc, Altisent i Ros de Tàrrega, Lamenca, Rufié, Farreny, Garcia, Adrober, Fabregat, Marin, Petit i altres. Per a veure aquests atletes pagaven 3 pessetes.

Els dies 12 i 13 de setembre del 42 es celebra el primer encontre esportiu entre les ciutats de Lleida i Saragossa amb nombrosos esports i també atletisme.

El dia 17 d’octubre del 42 es celebra el primer festival atlètic a la residència Sant Anastasi de Lleida

El dia 19 de març del 43 es celebraa la rambla de Ferran una cursa de relleus amb premi especial de la joieria Blanco

El dia 2 d’abril del 43 es celebra la primera volta pedestre a Lleida

El dia 3 de maig del 44 Josep Peralta  guanya la tercera triatlò trofeo Turull  ( Peralta, Fabregat, Montserrat, Ballvó, Palou, Farreny, …)

El dia 21 de juny del 44 es anomenat president de la territorial d’atletisme el Sr Barruezo

El dia 23 de maig del 45 es celebra un gran campionat provincial d’atletisme amb gran participació d’atletes com per exemple: Baldomà, Florensa, Castells, Peroy, Fabregat, Rufié, Garcia d’Oporto, Sisó, Farreny, Bartra, Garcia, Santandreu, Vidal Quilis, Petit, Adrober, Boneu, Mercé, Palou, Peralta, Gonzalo, …

Josep M Roure Mor

President AVALL

3 de maig del 2018

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*