Resum esportiu del diari la mañana anys 1946-47

Aquests anys l’atletisme de Lelida es consolida amb la creació de dos nous clubs com són el Sícoris club el dia 9 de maig del 47 i i l’Agrupació Deportiva Antorcha (ADA) el dia 27 de noviembre del 47.

Els principals objectius foren el fomentar aquest esport a les noves generacions de gent jove amb la informació dels plans d’entrenament i consells . També val a dir que es van crear a cada club diverses seccions dels diferents esports que relluien a la ciutat com per exemple. Piragüisme, bàsquet, escacs, tennis taula,….

Al marge d’aquests dos clubs hi havia altres que també participaven en les competicions d’atletisme com ho eren Club Natació Lleida, C. D. Huracans.

El dia 6 de març del 46 es celebra al C. D. Huracans el primer concurs social d’atletisme amb les proves de 100 m ll, i disc.

El dia 16 del mateix mes es celebra el segon concurs complert aquesta vegada a les instal.lacions del Club Natació Lleida.

El dia 12 d’abril es celebra el  campionat  provincial de cros organitzat pel C. D. Huracans

El dia 25 de maig es fa un encontré  molt important d’atletisme entre Huracans i Helios de Saragossa.

El dia 12 de desembre per primer cop participen atletes dels Huracans a la Jean Bouin de Barcelona. Destaquen com atletes  Alda i Muñoz del F. J.

El dia 14 de desembre es celebra a Lleida el Gran Premi de Cross  que guanya un tal Bonaventura Baldomà que será posteriorment el millor atleta de la historia de l’atletisme de ponent.

El dia de reis del 47 es celebra la volta pedestre a Lleida i guanya Baldomà seguit de Pifarré. Aquest any també es continua celebrant concursos d’atletes complerts a les instal.lacions dels Huracans i C. N. Lleida.

El dia 13 de març del 47 Florensa dels Huracans (corbins) queda 4rt als 35 Km de Reus.ç

El dia 18 de maig es celebra a Lleida una cursa inédita: Cursa de Torxes on destaca un tal Ramon Sanvicen

Com atletes importants dels anys 46 i 47 destaquen Baldomà, Peralta, Alda, Lax, Vall, Tejeiro, Cañamares, Sanvicen, Ribot, López, Muñoz i Gómez i menció a part de Fº Lamenca com entrenador i president del ADA.

Com a clubs destaquen C. D. Huracans i ADA. El Sícoris Club començava tot just a despuntar.

 

Josep Maria Roure

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*