2018 – Homenatge Exatletes

AVALL       ( Homenatge a exatletes) 20-04-18

La festa homenatge de l’atletisme lleidatà celebrada a les instal.lacions del Sícoris Club ha estat un esdeveniment amb molta càrrega afectiva.

Ja feia diez que teníem planejat aquest homenatge als antics atletes de Lleida però, com sempre, fins que no es reuneixen les circumstàncies adequades  no es pot iniciar aquest esdeveniment tant important no sols per la categoría dels personatges sinó per la càrrega emocional que això comporta.

Persones com Mercè Abad d’Arbeca entgregada amb cos i ànima a la formació de les noves generacions d’atletes de les garrigues en donen fe.

Després ens endincem en el món dels prohoms com Jordi Labella, forjat any rera any en l’atletisme pur i dur, aquell que es practica al carrer, sense recursos ni instal.lacions come ll asegura ple d’orgull i satisfacció.

El segueixen personatges tant importants com Manuel Martin, magnífic passador de tanques i amb els gens de la velocitat dels seus besavis (segurament) tal com ell asegura. Amb la imatge de la flama de Mèxic 68 feta per Rey Cascales i que tothom guardem amb gelosia a la nineta dels  ulls.

A continuación una celebritat amb Domingo Peroy, per a mi, el millor curriculum tècnic de l’època. Magnífica persona que en la seva breu exposició ens va deixar bocabadats, astorats i amb cara de sòmines.

El segueix Albert Feràndez corredor empedernit i admirador del “paganini” (entrenador d’honor de Lleida) i cofundador de les pistes d’atletisme del Sicoris Club i actualmente encara fent tasques d’entrenador.

No podía faltar en aquest ramillet en Pedro Taboada el pentatlonià i decalotnià per excelència de les terres de ponent  amb una clarividència espectacular a l’hora d’exposar la seva trajectòria atlètica.

Menció apart ens mereix la presència a l’acte d’homenatge  una mica per sorpresa de Baldomero Vallverdú .Gran prohom  de l’atletisme de les terres de la vall del valira i espectador privilegiat  de les noves generacions de la Seu d’Urgell i Andorra amb persones com Sandra Vidal, Carles Calvo, Xavier Cornella, Núria Betriu, i un llarg etc.

Per acabar  voldria agrair el reconeixement  de l’Avall al nostre malograt atleta i entrenador  Jesús Vidal Rosell forjador de grans atletes velocistes de Lleida  i gran defensor de la muntanya i del medi ambient.

En fi, una festa plena d’emocions i records que perduraran força temps en el nostre cor.

 

Josep M Roure Mor

President de l’AVALL

Feu clic damunt la imatge per fer-la més gran

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*