Miquel Sanchiz Garcia

Mor sobtadament Miquel Sanchiz, Vocal-Representante del Presidente en Tarragona y Lleida de la Real Federación Española de Atletismo, qui fou president del club Agrupació Esportiva Antorxa, President del Club Dominiques-Carrefour i primer President del club U.A. Lleida.

Practicant l’esport que més estimava, corrent per la platja, ha trobat la mort el nostre primer president Miquel Sanchiz. Ell ha ens ha trasmés l’amor a aquest esport i ens ha enseyat que amb il.lusió i empenta es poden aconseguir fites quasi imposibles. Ha estat una persona que, per dues vegades, ha posat l’atletisme lleidatà al nivell més alt de l’atletisme espanyol, i ha aconseguit que l’atletisme assoleixi un lloc d’honor dintre de l’esport lleidatà. Procurarem que aquest club que amb tanta il.lusió vas veure naixer fa poc més de 7 anys, sigui un referent dintre del mon atlètic, treballant des de la base per aconseguir bons atletes i millors persones que puguin portar amb orgull el nom del nostre club per tot arreu. 

 

En record de Miquel Sanchiz Prohom de l’Atletisme

El dia 28 de desembre, un dia normal com qualsevol altre, en Miquel Sánchiz ens ha deixat. Diuen que anava fent footing per la platja i això que els metges li havien recomanat que no es passes de pulsacions perquè el seu cor no ho resistiria. També li feia mal el peu, però ell, entusiasmat en la nova etapa que li pertocava viure (s’havia jubilat) pensava, segurament que tenia molt temps per davant per culminar el seu projecte de vida.

Les coses són com són i vet aquí que aquest dia havia de posar fi a la seva vida de forma casual però molt entranyable: fent footing com sempre havia volgut.

Enrere queda la seva manera de viure, la seva historia  i el que ens ha deixat a tots els que, com jo, l’havíem admirat pel seu talant liberal i amb una coherència i bon fer de les coses que serà difícil de superar.

En Miquel Sánchiz, un home que venia de la marxa atlètica i de l’atletisme de Lleida, sempre havia lluitat per defensar els atletes de la nostra província. Des de Viella i Pont de Suert, passant per la Seu d’Urgell i Andorra (testimonis hi ha) passant per les nostres contrades més properes a la nostra ciutat, volia que l’atletisme de Lleida fos conegut arreu.

Enrere queden les lluites amb l’Agrupació Esportiva Antorcha i quan amb l’alcalde de Lleida reivindicava les famoses pistes d’atletisme per la ciutat ja que el club competia a divisió d’honor amb el bo i millor d’Espanya.

Amb ell, l’atletisme de Lleida havia recorregut un camí importantíssim competint contra Barcelona i Madrid per a les millors marques de l’atletisme nacional de divisió d’honor. Els millors atletes de l’atletisme nacional havien passar per Lleida, marcadors, triple salt, pes, javelina, velocistes, fondistes, ets. Encara avui hi ha moltes persones que viuen a Lleida gracies a la seva aportació a l’atletisme lleidatà.

Personalment h de reconèixer que gran part de la meva vida atlètica no hagués estat possible sense l’ànim i empenta que sempre m’havia donat (com atleta, entrenador i president de la federació). No vull nombrar ningú per por de deixar-me’n cap al marge, però, segur que el que ara estaran llegint aquesta nota se’n recordaran perfectament.

Un veritable prohom de l’atletisme lleidatà. Mai havia denegat a cap atleta res que demanes i que estigues a les seves mans. Això li va costar algun entrebanc, però, el seu objectiu era que l’atleta estigués content i satisfet de la seva marca i de la seva progressió com atleta.

No puc més que personalitzar en aquesta nota la meva tristesa i alhora la meva convicció que en Miquel Sánchiz sempre estarà en el meu cor i en el de molta gent que, com jo, el vam viure.

A tots els que l’heu viscut, amics i família, penseu que el estarà content d’haver viscut amb plenitud aquesta vida de missatge que ens ha transmès.

Josep Mª Roure Mor

President de l’Associació de Veterans Atletes de Lleida (AVALL)

Lleida,  30 de desembre del 2011

 

NOTA : Hi ha moltes persones que podrien opinar sobre la vida i les experiències viscudes amb Miquel Sánchiz, per exemple, l’Antonio Cànovas, la Glòria Pallé, la seva filla Begoña Sánchiz i tot un etc.

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*